Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst
Over Art Partout Contact en adresgegevens Contact en adresgegevens Bezoek ons op Facebook

Unieke opleiding realistisch schilderen


Sinds de oprichting in 2000 wordt op de academie in de traditie van de oude meesters het vak van fijnschilderen onderwezen.

De missie van de academie is om cursisten in een betrekkelijk korte tijd de technieken van het realistisch schilderen op een gedegen wijze bij te brengen. De opleiding duurt drie jaar, met 31 lessen per jaar van 2.5 uur per week. Tijdens deze periode worden alle belangrijke technieken van het fijnschilderen in de praktijk gebracht, maar ook theoretisch zo behandeld dat de cursist na deze periode in staat is om geheel zelfstandig tot mooie creaties te komen. Men kan na elk jaar beslissen om door te gaan naar het volgend lesjaar. De lessen worden gegeven in kleine groepen, op verschillende dagdelen ook op de avonden in een schoolgebouw met uitstekende accommodatie.

Wij gaan er van uit dat iedereen kan leren schilderen. Schilderkunst begint met de ambacht en als je dat onder de knie hebt komt de rest van zelf. Men heeft geen speciale vooropleiding nodig. Een deel van de cursisten hebben nog geen enkele schilderervaring maar ook mensen die al geruime tijd met schilderen bezig zijn, maken deel uit van onze cursisten. Al na een paar lessen maakt men al een natuurgetrouw stilleven. Veel mensen verbazen zich over resultaat in z’n korte tijd. Maar een uitgebalanceerd lesprogramma en de wijze van het klassikaal  lesaanbod maakt dat mensen snel tot mooie resultaten komen.

Momenteel telt de academie ruim 260 cursisten en tien gekwalificeerde docenten. In de loop van de afgelopen 12 en een half jaar hebben ruim 1100 mensen de opleiding met goed gevolg afgerond. Velen er van hebben nog dagelijks plezier van de kennis die ze aan de academie hebben opgedaan. Diverse cursisten en oud cursisten hebben  exposities op hun naam staan en een aantal gaan zelfs als beroepskunstenaar door het leven.

Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste particuliere schilderopleiding van Nederland.

Naast de 3-jarige opleiding en de specialisaties kan men ook een tekenopleiding volgen. Voor mensen die wat verder weg wonen wordt de opleiding ook in een weekopleiding aangeboden. Heeft u interesse,  bel of mail voor informatie of volg eens een gratis kennismakingsworkshop.


100% Tevredenheidsgarantie.
Wij zijn er van overtuigd dat de opleiding bij Academie voor Realistische Schilderkunst geheel aan uw verwachtingen zal voldoen. Wij geven zelfs een 100% tevredenheidsgarantie! Mocht u niet tevreden zijn over de opleiding dan wordt het cursusbedrag aan u terug gestort*.

(*Lees de voorwaarden)

Uitspraak van een cursist: “Ik was al jaren aan het schilderen maar ik raakte de weg wel eens kwijt in onderwerp en techniek. Hier word ik teruggeroepen om to the point te komen. En dat zorgt ervoor dat ik thuis ook aan het werk kan omdat de opdrachten duidelijk zijn.”


Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst: tel.: 0573-45 90 85 b.g.g.: 06-53 26 50 28 - email: info@fijnschilderen.nl